The House Logo

Belg lust pensioensparen niet.

Door: TH / HD - 23-11-2017

Wie deze site regelmatig leest, weet dat we geen fan zijn van pensioensparen om één bepaalde reden. Deze reden is dat vroeg of laat de overheid het gespaarde bedrag zal socialiseren of anders gezegd zal aanslaan en herverdelen.

Op 17/11/2017 bracht De Standaard een ontnuchterend artikel rond het aantal Belgen dat aan pensioensparen doet. Slechts 38% van de doelgroep neemt deel aan pensioensparen. De overige 62% doet niet aan pensioensparen. Nochtans  is het fiscaal voordeel van deze spaarformule indrukwekkend, voeg daarbij de inspanningen van alle Belgische banken en toch doet 62% van de doelgroep niet mee. Natuurlijk hebben een aantal mensen niet voldoende geld om deel te nemen aan deze belegging alhoewel de instapdrempel héél laag is. Een pensioenspaarplan vanaf 10 euro per maand wordt al toegestaan. Ik denk dat gemiddelde Belg het zaakje gewoonweg niet vertrouwt en gelijk heeft hij of zij. De overheid is gewoon niet betrouwbaar. De overheid verandert naar eigen goeddunken de spelregels ( bv zonnepanelen, pensioensparen ) ten nadele van de betrokkene.

Conclusie : de Belg parkeert nog liever zijn of haar geld op een verlieslatend spaarboekje dat het toe te vertrouwen een spaarproduct met een onzekere afloop. Dit kan tellen als signaal naar de overheid. 


http://www.standaard.be/cnt/dmf20171116_03190442

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0