The House Logo

Lang leve Brexit - AU in GBP + 24%

Door: - 31-10-2016

De Brexit blijft nog nazinderen. De economie in het Verenigd Koninkrijk is in goede doen. De elite in Londen en in Brussel bekomen nog van het populisme. Maar vooral de bezitters van goud en zilver zagen hun waarde fors toenemen. Goud werd in GBP termen maar liefst, in enkele maanden tijd, 24% duurder. Inderdaad het Brits Pond (GBP) daalde fors in waarde tegenover de USD. Goud en zilver noteren in USD. Zo zie je maar hoe goud een bescherming is. Iedereen die GBP aanhoudt is gezien wegens munterosie maar goud vangt dit perfect op. Edelmetaal als verzekering tegen koersfluctuaties. http://goldprice.org/spot-gold.html Een gelijkaardig tafereel was te zien toen enige tijd terug de Roebel implodeerde tegenover de USD.

Wanneer de Euro uit elkaar zal spatten, zal er zich een gelijkaardig scenario ontplooien. De opvolger van de euro, in ons geval de Belgische Frank, zal fors in waarde dalen tegenover de USD en bijgevolg zal de waarde van uw goud toenemen.

Ik wil er terloops op wijzen dat de economieën die zich buiten de Eurozone bevinden (bv Zwitserland, Denemarken, UK enz...) het economisch beter doen dan de landen die deel uitmaken van de Eurozone. 

Het is duidelijk dat kapitaal aanhouden op een spaarboekje een doodlopende straat is. De inflatie is hoger dan de rentevergoeding en de bank kan failliet gaan ( Optima Bank ) 

 

Bescherm uw vermogen en koop goud en zilver.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0