COVID-19: Boek een afspraak

Gouden munten verkopen

U heeft gouden munten of staven in uw bezit en u wilt deze graag verkopen?

Hieronder vindt u de lijst terug met alle courante munten die we van u aankopen met bijhorende aankoopprijs. Uiteraard hebben we ook interesse in uw antieke of authentieke historische munten. Kom langs in 1 van onze winkels met uw muntenverzameling!

Tot hoeveel ontvangt u voor uw gouden munten?

 

Waarde van oude munten

Waarde van oude munten

U kan in onze winkels terecht voor een gratis waardebepaling van uw gouden of zilveren munten.

Uiteraard zal de prijs na schatting die U van ons ontvangt afhankelijk zijn van de staat waarin de munten zijn bevinden. Ook de zeldzaamheid ervan speelt mee in de prijszetting. Zeldzame, gegeerde munten leveren u meer geld op.

Zijn de munten doorheen de jaren op de juiste manier bewaard, dan beschouwen we uw munten als authentieke (historische) muntstukken. Zoniet kopen we uw munten, indien gewenst, aan als smeltgoud en krijgt u de dagprijs voor oud goud / zilver voor uw munten.

 

Numismatiek - erkende expertise

Bij The House kan u terecht verkoop van authentieke historische muntstukken in goud of zilver. Neem gerust contact op met een van onze winkels voor elke expertise op dit gespecialiseerde domein.

historische muntstukken

Wat is numismatiek?

Numismatiek (van het Latijnse nummisma - munten), ook muntkunde genoemd, is de wetenschappelijke studie van alle tastbare vormen en geschiedenis van geld en vormverwante voorwerpen als penningen en gesneden stenen, alsmede de zaken die hierbij horen, zoals muntstempels, muntgewichten, druktechnieken, muntwetgeving enz.

Numismatiek wordt meestal bedreven als verzamelhobby of als belegging, maar heeft ook een wetenschappelijke kant, omdat bij opgravingen de gevonden munten soms de enige voorwerpen met opschriften zijn. In die zin verbindt de numismatiek soms de archeologie met de geschreven geschiedenis.

Waarom The House?

  • Gratis waardeschatting
  • De beste dagprijzen
  • 3 winkels, vlot bereikbaar
  • Discretie bij uw verkoop
  • Beveiligde omgeving

Onze winkels

Met winkels in Brussel, Gent en Sint-Niklaas is er zeker een winkel bij u in de buurt.

Openingsuren