COVID-19: Boek een afspraak

Veelgestelde vragen

Waarom heeft deze webshop openingsuren?

Het klinkt inderdaad zeer vreemd. Een webshop met openingsuren.

Het heeft echter niets dan voordelen voor u!
The House kan u de scherpste prijzen voor gouden munten en staven aanbieden omdat we constant prijsschommelingen op de Europese goudmarkten monitoren en hierop reageren.
Deze zijn geopend op werkdagen tussen 9u en 17u.
We zouden ook gewoon 's avonds de prijzen van onze munten kunnen verhogen. Maar we houden van een eerlijke relatie met onze klanten.

Koop aan de scherpste prijzen bij The House, op werkdagen tussen 9u en 17u.

 

Wat betekent troy ounce?

De goudprijs wordt bepaald per " troy ounce ", dat is ongeveer gelijk aan 31,1 gram. Deze wordt uitgedrukt in Amerikaanse dollars.

 

Hoe is de zuiverheid van goud uitgedrukt?

De zuiverheid (of de kwaliteit) van goud wordt uitgedrukt in Karaat (Kt.) Zuiver goud heeft een waarde van 24 Kt. Dit wil zeggen dat het juweel of de munt uit puur goud bestaat. 24 Karaats goud is echter een heel zacht metaal. Daardoor wordt het zeer weinig gebruikt om juwelen van te maken. Bij munten is dit echter geen uitzonderling, denk maar aan de Maple Leaf, 50$ Buffalo en de Australische Nugget. Om goud harder en bruikbaar te maken wordt het gemend met andere metalen zoals koper. Men spreekt dan van een legering. De bekende Krugerrand is daar een mooi voorbeeld van. Deze heeft een zuiverheid van 22 Kt. en is een legering van goud en koper. Vandaar ook de meer 'oranje' kleur van deze munt.

 

Hoeveel BTW betaal ik op mijn bestelling?

Gouden munten en goudstaven mogen verkocht worden aan 0% BTW. Alle prijzen op de site zijn dus de prijzen die u betaalt bij uw bestelling. U hoeft geen rekening te houden met een extra btw-bedrag. Hou wel rekening met eventuele verzendkosten.

 

Kan ik een bestelling annuleren?

Elke bestelling is bindend. Dit is duidelijk vermeld in het bestelproces en onze verkoopsvoorwaarden. Heeft u toch een gegronde reden om uw bestelling te annuleren?
Dan kan u enkel telefonisch annuleren of ter plaatse in 1 van onze winkels. We zijn echter wel genoodzaakt om enkele kosten in rekening te brengen.

Bij een annulatie worden deze kosten aangerekend:

  • Dossierkosten: 50 euro
  • Annuleringskosten: 100 euro
  • Verschil met onze verkoopprijs op het moment van uw annulering.

Waarom The House?

  • De scherpste live prijzen
  • Courante munten op voorraad
  • 3 winkels, vlot bereikbaar
  • Discrete afhaling
  • Verzekerde verzending

Onze winkels

Met winkels in Brussel, Gent en Sint-Niklaas is er zeker een winkel bij u in de buurt.

Openingsuren

Zilveren munten kopen bij Silver Fund