COVID-19: Boek een afspraak

Uw oud goud verkopen aan de beste prijs

Uw oud goud verkopen aan de beste prijs

Heeft u gouden of zilveren sieraden in uw bezit en u wilt weten wat ze waard zijn? Bij The House bent u aan het juiste adres. U kan in onze winkels terecht voor een gratis waardeschatting van uw oud-goud of zilver.

The House koopt aan: ringen, oorbellen, armbanden, kettingen, broches, tandengoud, hangers, haarspelden, medaillons, horloges, etc..

Kortom, met alle smeltgoud of sloopgoud kan u bij ons terecht, en wel op 3 locaties. Klik hier voor de contactgegevens van onze winkels!

Gouden juwelen en sieraden laten schatten

Hoe gaat dit nu precies in zijn werk?

U komt gewoon langs in één van onze winkels in Brussel, Sint-Niklaas of Gent voor een gratis waardeschatting. Onze medewerkers helpen u ter plaatse graag verder.

In uw bijzijn worden de gouden of zilveren sieraden getest op echtheid en wordt er nagegaan uit hoeveel karaat (Kt.) ze bestaan. ( 9 karaat, 14 karaat, 18 karaat, 22 karaat, ... ) Het spreekt voor zich dat een juweel van 18 karaat meer waarde heeft dan eentje van 9 karaat, er zit namelijk meer goud in.

De sieraden worden gewogen en de dagprijs wordt berekend. U krijgt een overzicht hiervan.

Uw oud goud verkopen aan de beste prijs

Geen enkele verplichting

Bij The House geldt er geen enkele verkoopverplichting. U beslist wanneer en vooral aan wie u eventueel wilt verkopen.

Als u beslist om uw juwelen te verkopen dan kan de betaling cash gebeuren. Dit kan enkel tot € 500. Alle bedragen groter dan € 500 worden via overschrijving betaald. Die betaling wordt ook meteen uitgevoerd en hiervan krijgt u uiteraard een betalingsbewijs. Er wordt steeds een factuur opgemaakt.

Bekend en betrouwbaar

U verkoopt uw goud aan The House; een Vlaamse familiale onderneming die al jaren haar sporen verdient in de handel in goud en zilver. De huiswaarden hierbij zijn: betrouwbare en correcte handel met respect voor de klant. Iedereen kent onze stipte reputatie, en dat is uw beste garantie voor een correcte aankoop en uitbetaling van uw munten of sieraden.

Objectief testsysteem

Onze experts maken gebruik van een objectief testsysteem met een toetssteen en reactievloeistof voor de waardebepaling van goud. De toetssteen is een vierkantig, of rechthoekige zwarte lydietsteen die men gebruikt om het goud te testen.Er bestaan verschillende soorten reactievloeistof: voor 9, 14, 18 en 24 karaat. 24 karaat is eerder zeldzaam omdat dit de meest zuivere vorm van goud is.

Hoe werkt de test?

 1. Eerst wordt het gouden voorwerp over de toetssteen gestreken, zodat er een streepje op de steen achterblijft.
 2. Daarna wordt een druppel reactievloeistof over de streep gedruppeld om na te gaan of het voorwerp uit echt goud bestaat.
 3. Tenslotte wordt de hoeveel karaat (de zuiverheid) van het goud bepaald met behulp van de verschillende soorten reactievloeistof.

Kom gerust langs bij een van onze aankooppunten voor een vrijblijvende waardebepaling van uw gouden sieraad. Onze test is correct en betrouwbaar, de waarde in cash wordt u onmiddellijk uitbetaald.  

Waarom wordt goud gesmolten of gerecycleerd?

Heel simpel. De waarde van goud blijft. Uiteraard zijn er wel schommeling in de prijs ervan. Maar fundamenteel blijft een gouden juweel altijd van goud. En dit goud kan gesmolten worden en herbruikt worden bij de creatie van een nieuw gouden voorwerp. Een goudstaaf, een gouden munt of eventueel een nieuw juweel. Bovendien worden bij de ontginning van goud technieken gebruikt die zeer duur zijn en bovendien uiterst ongunstig voor het milieu.

 • voor elk 18kt gouden sieraad blijft 20 ton cyanide en vervuilde grond achter in het land van ontginning
 • bij moderne goudontginning worden zogezegde 'Open Pit Methodes’ gebruikt, waarbij gigantische gaten in de aardkorst ontstaan
 • eveneens is de schadelijke en vervuilende stof cyanide nodig om het goud los te maken van de stukken rots waar het in gevonden wordt.

Omwille van deze feiten is het veel gunstiger voor het milieu om goud of zilver te hergebruiken in plaats van het opnieuw te ontginnen. Telkens u met uw gouden of zilveren voorwerpen bij The House langskomt, draagt u bij tot minder verspilling en minder vervuiling. Zo eenvoudig kan uw en onze bijdrage zijn

 

Waarom The House?

 • Gratis waardeschatting
 • De beste dagprijzen
 • 3 winkels, vlot bereikbaar
 • Discretie bij uw verkoop
 • Beveiligde omgeving

Onze winkels

Met winkels in Brussel, Gent en Sint-Niklaas is er zeker een winkel bij u in de buurt.

Openingsuren